CÉGÜNK BEMUTATÁSA

MŰSZAKI LEÍRÁS

HARANGOZÓGÉP

HARANGJÁTÉK

REFERENCIÁK

 

 

 

CÉGÜNK BEMUTATÁSA

Cégünk toronyórák, köztéri órák gyártásával és javításával foglalkozik 1977 óta, kapcsolóórákat és harangozógépeket forgalmaz és szerel.
Munkánkat az órásmesterség és a modern elektronikus vezérléstechnika együttes alkalmazása jellemzi legjobban. Vállalkozásunk toronyórák rekonstrukciójára, teljesen új toronyórák tervezésére, gyártására, komplex kivitelezéssel. Készítünk köztéri órákat építészeti, vagy iparművészeti alkotások betéteként. Tervezünk és kivitelezünk harangjátékot a kívánt zeneművel. Büszkeségünk a királyi figurákat felsorakoztató Órajáték Székesfehérváron.
Tevékenységünk során kifejlesztettünk néhány bevált berendezéscsaládot, amelyek lehetővé teszik a gyors, korrekt műszaki kivitelezést a helyi körülményekhez alkalmazkodva.

Cégünk a PERROT német toronyóragyár magyarországi képviseletét látja el. Toronyóráinkhoz és harangvezérléshez, harangjátékhoz a cég által készített Funk vezérlőórát szereljük fel. Harangjátékokhoz pontos hangú, német harangokat szerelünk.

Célunk, hogy műszaki lehetőségeinkkel olcsón, megbízhatóan és kiváló minőségben teljesítsük megrendelőink elvárásait.

A szakmában elért eredményeinket nagyszerű munkák sora jellemzi. Ajánljuk megtekinteni néhány toronyórát munkáink közül a
REFERENCIÁK menüpont alatt.

Vissza a lap tetejére.

 

 

 

 

 

MŰSZAKI LEÍRÁS

A toronyórák felépítése az alábbiakból áll:
vezérlőóra, központi hajtómű, mutató osztóművek, kihajtó tengelyek, számlapok, mágneses ütőmű és ütőkalapácsok.

Vezérlőóra
Cégünk a német PERROT toronyóragyár magyarországi képviseletét látja el, így toronyóráinkhoz az általuk készített rádióvezérelt Fő (Funk) órát használjuk fel. A Német Szövetségi Fizikai Intézet (PTB) atomórájának időjelét veszi DCF 77,5 (Magnifligen - FRANKFURT melletti) időjel adóból.

Alkalmazási területe: templomok, iskolák, irodaépületek, ipari üzemek, piacok, pályaudvarok...

Felhasználási terület: toronyóra számlapok - mutatók vezérlése, harangok ütése, harangozás kapcsolása, fűtés, világítás, klímaberendezés, szellőzőberendezés, orgona bekapcsolása, mellékórák...

Mechanikus berendezések
Minden egység cégünk által készített SZABADALOMMAL VÉDETT berendezés.

Központi hajtómű
A MUTATÓK MEGHAJTÁSÁT a Fő óra által vezérelt központi hajtómű és elosztómű végzi percenkénti továbbítással. A hajtómű felépítése nagynyomatékú hajtást és variálható kihajtási irányokat biztosít. Zárt burkolattal ellátott, korrózióvédett alkatrészekből, a legmodernebb forgácsolás technikával készített berendezés.

Mutató osztóművek
Számlapoknál elhelyezve, mutató 1/12 osztású meghajtását végzi, zárt burkolatú korrózióvédett alkatrészekkel.

Kihajtó tengelyek, csuklók
A központi hajtómű és a mutató osztóművek közötti hajtást biztosítja variálható kihajtási irányokban a "kardán" csuklók által.

Számlapok
A megrendelő igényeinek, a templom stílusához megfelelően a Műemlékvédelmi Hivatallal egyeztetve mintakollekciónkból kiválasztható számlapokat készítünk.

A.) Poliészter üvegszál erősítésű műanyag számlap, UV álló, öt rétegű üvegszál paplan. Bármely színben és változatban készülhet. Legjobban ellenáll az időjárásnak. Előnye, hogy a számlap egy darabból áll. A számok anyagában festettek, vagy plasztikusan rátettek.

B.) Alumíniumlemez alapon elektrosztatikus festéses és 180 fokon égetett felületen grafikusunk által tervezett és festett számokkal.

C.) Rézlemez számlap, ötvösmunkával elkészített kivitel.

A számlapokhoz vázszerkezetet is készítünk.

Mutatók
Korrózióvédett, acél lapos vázszerkezettel, ötvösmunkával készült vörös réz domborított borítással. Mintakollekciónkból kiválasztható a templom stílusához, illetve a számlaphoz megfelelően.

Ütőművek és ütőkalapácsok
A negyed és egész óraütéseket a harangokra az ütőkalapácsok adják, amelyeket egy-egy mágneses egység a vezérlőórától kapott impulzusra működésbe hoz.

Az import egységek rendelkeznek az EURÓPAI UNIÓ minőségi bizonyítvánnyal.

Vissza a lap tetejére.

 

 

 

 

 

HARANGOZÓGÉP

A JUBILATE-9 és 10 típusú harangozógép a német PERROT toronyóragyár gyártmánya, amit mi szerelünk fel. A több mint 130 éves tapasztalatok, valamint a modern technológia alkalmazása garantálja a berendezés, teljesítmény és az ár kitűnő arányát.

Ennek az elektronikusan vezérelt harangozógépnek a szíve egy mikroprocesszor. Az egy másodperc tört részében kerülnek feldolgozásra a digitális jelek. Lehetővé teszi, minden kívánt harangozási magasság és a kitérési szög pontos beállítását. A harang nagyságától függ a percenkénti ütések száma. Az érték szervizkészülék segítségével állítható. Az előírt érték változtatásával így minden harang fokozatmentesen, pontosan és optimálisan állítható be. A legfinomabb szabályozás következtében a szabályozási eltérés ezrelék nagyságrenden belül marad.

A hangolás harangozás közben történik.

A legmodernebb vezérléstechnika döntően hozzájárul, hogy egy harang gyönyörű zeneszámmá változik. A harang hangolásánál döntő hatással van a harangállványzat, a lengőszerkezet és a harangnyelv.

A harang rendkívül óvatos indítása megakadályozza a visszaverődő ütéseket, a hangzás terjedelmét nem befolyásolja. A harangozás befejezésekor lágyan lefékezi a harangot. A harangnyelv szabadon leng, ez a berendezés valósítja meg a kézi harangozás régi műveletét. Ezáltal nemcsak a harang, hanem a torony is (amely gyakran műemlék) meg van kímélve.

Vissza a lap tetejére.

 

 

 

 

 

HARANGJÁTÉK

Vállalkozásunk csak bronzharangból készít harangjátékot!

A Csitári-kút 14 bronzharangból álló harangsor, ami 20 féle dallamra van beprogramozva, ezek minden órában megszólalnak.

Tekintse meg ismertetőnket a Kossuth utcai harangjátékról, az ÓRAJÁTÉK menüpont alatt.

Vissza a lap tetejére.

 

 

 

 

 

REFERENCIÁK
(Kiemelkedő munkáink)

Toronyórák

Köztéri órák

Számlapok (PERROT mintaszámlapok)

Számlapok (Cégünk mintaszámlapjai)A számlapok mintakollekciója cégünk szellemi terméke.
Mindennemű felhasználás jogát fenntartjuk.

Vissza a lap tetejére.